Fotografija: Gert Steinthaler
Adventski sajam u Pörtschachu
Fotografija: Ansichtskartenverlag GmbH & CoKG A-9500 Villach
Pogled s vidikovca Pyramidenkogel

Wörthersee

Predbožićna čarolija na Vrbskom jezeru – pet čarobnih trgova

Regija Wörthersee čarobna je i u predbožićno vrijeme. Kad adventski sajmovi otvore svoje kolibe s punčem, a svjetla se odražavaju na površini vode, počinje najmagičnije doba godine na jezeru: s glazbom, kulinarskim specijalitetima i umjetničkim obrtom, cijelo se područje Vrbskog jezera (Wörthersee) pretvara u adventsku bajku. Pet čarobnih trgova pruža jedinstveno ozračje. Adventu na jezeru Wörthersee može se pristupiti vodenim putem – brodovima linijske plovidbe Wörthersee-Schifffahrt. Advent na Wörtherseeu odlikuje se upravo raznolikošću. 

Velden se u vrijeme adventa pretvara u grad anđela zahvaljujući čemu će zasjati ne samo dječje oči. Anđeoska pošta, anđeoska pekarnica ili plutajući adventski vijenac zacijelo su najveće atrakcije u Veldenu. Komforno, brodom ili autobusom, stiže se u „adventsko selo uz jezero” u Pörtschachu. Opuštajuća atmosfera vlada i na šetalištu i na trgu Monte-Carlo-Platz zahvaljujući koruškim narodnim običajima ili stazi osvijetljenoj adventskim svjetiljkama.

Dok se hodočasničko mjesto Maria Wörth predstavlja uz zvuke crkvene glazbe u Zimskoj crkvi staroj gotovo 900 godina te adventskim koncertima u Ljetnoj crkvi, zaštitni znak regije je izdaleka zamjetni vidikovac Pyramidenkogel. U podnožju vidikovca posjetitelje očekuje ugodan adventski sajam s rukotvorinama i glazbenim skupinama karakterističnima za regiju.

I Klagenfurt na Wörtherseeu kao glavni grad najjužnije austrijske savezne pokrajine adventsko i božićno vrijeme slavi između prekrasnog renesansnog središta grada i jezera Wörthersee koje je zimi spokojno i mirno.

Impresije

Advent na vidikovcu Pyramidenkogel
Advent u Pörtschachu, fotografija: Pörtschach-Tourismus
Fotografija: Gert Steinthaler
Fotografija: Pörtschach-Tourismus
Fotografija: Veldener Tourismus GmbH
Fotografija: Anita Arneitz
Fotografija: Pörtschach-Tourismus
To enhance your user experience, we have implemented cookies on this website. By using our site, you agree to our use of cookies. Further details can be found in our Data Privacy Policy