Čista priroda! U parku prirode Dobratsch
Čista radost skijanja na planini Gerlitzen
Planinsko-jezerski doživljaj – regija Villach
Gastronomski užici u kolibama
Zimska čarolija u Villachu
Wellness u koruškim toplicama
Bad Bleiberg s rudarskim adventom, sanjkalištem...
Hodanje na krpljama – park prirode Dobratsch

Skijaški tereni Villacha

Zimske radosti i uživanje u toplicama u srcu Koruške

Skijanje sa zajamčenim snijegom, klizanje na adventskom sajmu i najsuvremenije austrijsko termalno kupalište sa zabavnim sadržajima: otkrijte čari zime na skijaškim terenima Villacha – Gerlitzen Alpe i Dreiländereck.

U Gerlitzen Alpama je osigurana skijaška iskaznica za cijelu obitelj. Najveće skijaško područje u srcu Koruške sa zajamčenim snijegom s 18 žičara, 44 kilometra savršeno pripremljenih skijaških staza i snježnim parkom za djecu, Kids Snowpark, pravi je zimski raj. U obiteljskoj skijaškoj regiji Dreiländereck, na tromeđi Koruške, Italije i Slovenije, još je ugodnije zahvaljujući tradicionalnim kolibama u koje možete svratiti. Osobito popularna je „Noć za ljubitelje skijanja izvan uređenih staza” – svakog četvrtka navečer besplatno!

Svim ljubiteljima skijanja izvan uređenih staza, kao i planinarenja zimi preporučamo park prirode Dobratsch i zimski sportski centar Alpenarena u Villachu. Osim toga, zimske radosti velikima i malima jamče i sanjkališta i klizališta u regiji.

Posjetitelje oduševljavaju adventski sajmovi u Villachu i okolici. Adventski sajam u Villachu, gradu okupanom svjetlom s najvećim shopping centrom u Koruškoj, ATRIO, poziva da ga posjetite. 

„Rudarski advent u Bad Bleibergu” s brojnim manifestacijama na uzvisini Bad Bleiberg u parku prirode Dobratsch pružit će vam nezaboravne predbožićne dane u bajkovitom krajoliku. Rudarski advent otvara se tradicionalnim Sajmom svete Barbare (1. 12.) – jedinim te vrste u cijeloj Austriji. Slijedi Misa svete Barbare u rudniku na 300 m, božićni spust (9. 12.) toboganom dugačkim 68 m u mističan podzemni svijet Terra Mystica, „Advent u krčmi” uz tradicionalnu juhu i izvedbe pjevača, limene glazbe i saksofonista, šetnja s bakljama (7. 12.) i veliki božićni koncert (14. 12.) pod motom „Na putu do staje” u lječilišnom hotelu VIVEA i još puno toga. Ovdje na nadmorskoj visini 920 m predbožićno vrijeme osobito je lirsko.

Atraktivna zimska ponuda:

  • KARTA za zimu u Koruškoj: bez obzira je li riječ o zanimljivom vođenom razgledu grada ili o zimskoj šetnji s vodičem – uz kartu za zimu u Koruškoj naći će se za svakog ponešto!
  • Kombinirana karta – skijališta i toplice: od skijaških staza Gerlitzen Alpi izravno u toplice. Čista uživancija u skijanju i kupanju! 
  • osvijetljena prirodna sanjkaška staza: na idiličnom položaju u sjevernom dijelu Dobratscha, okružena visokim borovima i jelama
  • vrijedeća skijaška iskaznica za Gerlitzen/Dreiländereck omogućava 20 % popusta u koruškim toplicama
  • besplatni autobusi za skijaše

 

Impresije

Na sunčanoj strani Alpa – skijaški tereni Villacha: Gerlitzen Alpe i Dreiländereck
Villach – grad okupan svjetlom
Zimska čarolija – park prirode Dobratsch
Sanjkanje za velike i male u regiji Villach
Hodanje na krpljama – Gerlitzen Alpe
Uživancija na skijama na skijaškim terenima Villacha – Gerlitzen Alpe i Dreiländereck Vrhunski pripremljene skijaške staze i jako puno sunca – skijaško središte Gerlitzen Alpe
Uživanje na klizaljkama u regiji Villach
Savršeno pripremljene skijaške staze na sunčanoj strani Alpa
KärntenTherme Villach – skijanje i kupanje
Skijaško područje Dreiländereck na tromeđi Koruške, Slovenije i Italije
Uživanje u skijanju i jako puno sunca – Gerlitzen Alpe
Bad Bleiberg s rudarskim adventom, sanjkalištem...
Uživancija na skijama za velike i male – Gerlitzen Alpe
Čista priroda! Hodanje na krpljama u parku prirode Dobratsch
Savršeno pripremljene staze i jako puno sunca – skijaško središte Gerlitzen Alpe
To enhance your user experience, we have implemented cookies on this website. By using our site, you agree to our use of cookies. Further details can be found in our Data Privacy Policy