(c) Kärnten Werbung_Michael Stabentheiner_Čista priroda! U parku prirode Dobratsch
Planinsko-jezerski doživljaj – regija Villach_Michael Stabentheiner
Gastronomski užici u kolibama
Zimska čarolija u Villachu
Wellness u koruškim toplicama
Bad Bleiberg s rudarskim adventom, sanjkalištem...
Hodanje na krpljama – park prirode Dobratsch
Uživancija na skijama za cijelu obitelj u Dreiländerecku

Skijaški tereni Villacha

Zimske radosti i uživanje u toplicama u srcu Koruške

Malo koja regija zimskih sportova pruža toliko mnogo mogućnosti za provođenje slobodnog vremena: skijanje na stazama i izvan uređenih staza, skijaško trčanje, hodanje u krpljama, sanjkanje, klizanje, gradski izleti i jedno od najmodernijih termalnih kupališta sa zabavnim sadržajima u Austriji.

Čista radost skijanja na planini Gerlitzen. Najveće skijaško područje središnje Koruške nudi 17 žičara, 45 kilometara savršeno pripremljenih skijaških staza, širokih spustova i jedne od najboljih škola skijanja u Austriji, ali i obilje snijega. Zahvaljujući najsuvremenijoj tehnologiji umjetnog zasnježivanja sezona skijanja počinje već 7. prosinca. Jednako je ugodno i skijanje u obiteljskom skijaškom području Dreiländereck koje donosi staze za početnika i napredne skijaše, kao i tradicionalne kolibe. Okolne planine također posjećuju ljubitelji skijanja izvan uređenih staza, sanjkaši i zimski planinari. Omiljeni su i Park prirode Dobratsch i Alpen Arena Villach, gdje se ljubitelji skijaškog trčanja mogu prepustiti svojoj strasti čak i pod svjetlima reflektora. Uživati u klizanju možete u gradskoj sportskoj dvorani u Villachu, kao i u dvorani Ossiacher See – a ako to temperature dopuste, čak i na zaleđenim jezerima.

„Rudarski advent u Bad Bleibergu” s brojnim manifestacijama na uzvisini Bad Bleiberg u parku prirode Dobratsch pružit će vam nezaboravne predbožićne dane u bajkovitom krajoliku. Tradicionalni Sajam svete Barbare (7. 12.) – jedini te vrste u cijeloj Austriji – dio je rudarskog adventa. Slijedi Misa svete Barbare u rudniku na 300 m, božićni spust (1. 12.) toboganom dugačkim 68 m u mističan podzemni svijet Terra Mystica, „Advent u krčmi” uz tradicionalnu juhu i izvedbe pjevača, limene glazbe i saksofonista, šetnja s bakljama (7. 12.) i veliki božićni koncert (14. 12.) pod motom „Na putu do staje” u lječilišnom hotelu VIVEA i još puno toga. Ovdje na nadmorskoj visini od 920 m predbožićno vrijeme osobito je lirsko.

Atraktivna zimska ponuda:

    KARTA za zimu u Koruškoj: bez obzira je li riječ o zanimljivom razgledu grada ili o zimskoj šetnji s vodičem – uz kartu za zimu u Koruškoj naći će se za svakog ponešto!
    Kombinirana karta– skijanje i terme: od skijaških staza planine Gerlitzen izravno u toplice. Čista uživancija u skijanju i kupanju!
    osvijetljena prirodna sanjkaška staza: na idiličnom položaju u sjevernom dijelu Dobratscha, okružena visokim borovima i jelama
    Vrijedeća skijaška iskaznica za Gerlitzen/Dreiländereck omogućava 20 % popusta u koruškim toplicama.
    Besplatni autobusi za skijaše

Impresije

Na sunčanoj strani Alpa – skijaški tereni Villacha: Gerlitzen Alpe i Dreiländereck
Villach – grad okupan svjetlom
Zimska čarolija – park prirode Dobratsch
Sanjkanje za velike i male u regiji Villach
Hodanje na krpljama – Gerlitzen Alpe
Uživancija na skijama na skijaškim terenima Villacha – Gerlitzen Alpe i Dreiländereck Vrhunski pripremljene skijaške staze i jako puno sunca – skijaško središte Gerlitzen Alpe
Uživanje na klizaljkama u regiji Villach
Savršeno pripremljene skijaške staze na sunčanoj strani Alpa
KärntenTherme Villach – skijanje i kupanje
Skijaško područje Dreiländereck na tromeđi Koruške, Slovenije i Italije
Uživanje u skijanju i jako puno sunca – Gerlitzen Alpe
Bad Bleiberg s rudarskim adventom, sanjkalištem...
Uživancija na skijama za velike i male – Gerlitzen Alpe
Čista priroda! Hodanje na krpljama u parku prirode Dobratsch
Savršeno pripremljene staze i jako puno sunca – skijaško središte Gerlitzen Alpe
To enhance your user experience, we have implemented cookies on this website. By using our site, you agree to our use of cookies. Further details can be found in our Data Privacy Policy