Zimska čarolija na božićnom sajmu u Klagenfurtu
Koruški kulinarski specijaliteti na božićnom sajmu u pokrajinskom središtu, Klagenfurt na Wörtherseeu
Wörthersee, istočni zaljev
Božićni sajam na trgu Neuer Platz

Klagenfurt na Wörtherseeu

Božićni glavni grad na Wörtherseeu

Puno se toga ima za otkriti između romantičnih trgova u središtu grada i blagodati koje donosi mir jezera zimi: najjužniji od svih austrijskih pokrajinskih središta božićno slavlje obilježava raznoliko, od Domplatza preko najvećeg adventskog sajma u Koruškoj pred Vijećnicom do kontemplativnih koncerata u dvorištu Landhausa, jedne od najstarijih građevina u gradu.

Tumarati raskošno osvijetljenim ulicama u potrazi za odgovarajućim poklonima, uroniti u renesansna dvorišta i uživati u restoranima koji nude specijalitete karakteristične za ovaj alpsko-jadranski prostor: zacijelo najbolji način da se iskusi božićna atmosfera. Obiteljima se nudi raznolika ponuda zabave koja uključuje odredišta kao što su Minimundus, zvjezdarnica, gradski zvonik s vidikovcem, kao i brodske linije koje prometuju jezerom Wörthersee. Brodske linije vikendom povezuju Klagenfurt s adventskim sajmovima oko cijelog jezera – do Veldena, a autobusom čak do vidikovca Pyramidenkogel.

Ljubitelji bajki na svom će putu božićnim sajmom na novom trgu (Neuer Platz), gdje je postavljen „Moderni Božić”, kao i u nekim trgovinama u pješačkoj zoni na starom trgu (Alter Platz) ili u kolodvorskoj ulici (Bahnhofstraße) otkriti nove i stare priče. Za ljubitelje kulturnih događanja predviđen je raznovrstan program u gradskom kazalištu u Jugendstilu, ali i na manjim pozornicama kao što je ona u jazz klubu Kammerlichtspielen: zimska bajka, adventski koncert i Puccinijeva opera „La Bohème”. Ponudu upotpunjuju galerije i koncerti u katedrali te u koncertnoj dvorani.

Impresije

Zimski shopping u renesansnom gradu Klagenfurtu
Zagrijavanje na božićnom sajmu kod štandova s kuhanim vinom
Najveća povorka Krampusa u Austriji
To enhance your user experience, we have implemented cookies on this website. By using our site, you agree to our use of cookies. Further details can be found in our Data Privacy Policy